ISO 22000:2018

ISO 22000 išsamiai pateikiamos rekomendacijos ir reikalavimai maisto saugos vadybos sistemos kūrimui, suteikiant galimybę įmonėms nustatyti ir kontroliuoti saugai kylančius pavojus. Šiame standarte integruoti gerosios gamybos praktikos (GHP), rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų (RVASVT) ir kitų prevencijos procedūrų elementai.

ISO 22000 privalumai:
  • Padeda užtikrinti maisto produktų saugą;
  • Didėja darbuotojų sąmoningumas higienos ir maisto saugos klausimais;
  • Sumažėja skundų ir pretenzijų dėl produkto saugos rizika;
  • Struktūra atitinka ISO 9001 ir ISO 14001 vadybos sistemos reikalavimus todėl lengvai suderinama.
ISO 14001:2015
  • Padeda įrodyti, kad laikomasi įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų;
  • Didina vadovų dalyvavimą ir darbuotojų įsitraukimą;
  • Gerina įmonės reputaciją ir suinteresuotų šalių pasitikėjimą;
  • Padeda pasiekti strateginių įmonės tikslų įtraukiant aplinkosaugos klausimus;
  • Konkurencinis ir finansinis pranašumas dėl didesnio efektyvumo ir mažesnių sąnaudų;
  • Tiekėjų įtraukimas ir glaudesnis bendradarbiavimas;
  • Suteikia didesnį konkurencinį pranašumą dalyvaujant viešuosiuose pirkimuose.
ISO 14001:2015 yra aplinkos apsaugos vadybos šeimos standartas. Šiame standarte pagrindinis dėmesys skiriamas aplinkosaugos aspektų valdymui organizacijoje.
ISO 14001:2015 aplinkosaugos vadybos sistemos nauda Jūsų organizacijai:
ISO 45001:2018
ISO 45001 vadybos sistemos tikslas ir numatomi rezultatai - užkirsti kelią su darbu susijusioms traumoms ir susirgimams bei užtikrinti saugias darbo sąlygas.
Įdiegus ISO 45001:2018 standartą pademonstruosite savo partneriams ir klientams:
  • Kad vykdote įsipareigojimus darbuotojų saugos ir sveikatos srityje;
  • Laikotės teisės aktų reikalavimų;
  • Deleguojate atsakomybes ir kontroliuojate vidinius procesus;
  • Skiriate būtinus išteklius darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimui;
  • Kuriate įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos kultūrą.

BRCGS 9 v.

Pasaulinis maisto saugos standartas (BRCGS) parengtas siekiant nustatyti saugos, kokybės ir veiklos kriterijus, kurie turi būti įdiegti maisto gamybos organizacijoje, kad būtų laikomasi teisės aktų reikalavimų ir užtikrinama vartotojų apsauga. Visuotinio standarto forma ir turinys yra sukurti taip, kad kompetentinga trečioji šalis - sertifikavimo įstaiga - galėtų įvertinti įmonės patalpas, veiklos sritis ir procedūras pagal standarto reikalavimus.